Wie ben ik?


Veronne Essers -Bartholomeus, gehuwd en moeder van 2 volwassen kinderen.

Sinds ‘83 heb ik in de verpleging een gedrevenheid en passie ontwikkeld voor het verplegen en begeleiden van mensen met lichamelijke en psychische aandoeningen.

Gaandeweg ging ik op zoek naar antwoord op de volgende vragen: wat kan ik doen om zo gezond mogelijk te blijven, om me energiek te voelen, lekker in mijn vel te zitten, om preventief te werken.

Door eigen lichamelijke klachten( huiduitslag, jeuk, snel overbelaste stem, astma aanval, vermoeidheid, dikke oogleden, galklachten) kwam ik na een lange zoektocht terecht bij een natuurtherapeut.

Ik leerde ontdekken waar mijn valkuilen en grenzen lagen en  kon zodoende betekenis te geven aan lichamelijke signalen en de gebeurtenissen in mijn leven. Dit was het begin van mijn verandering.

Het luisteren staat nu voorop. Ik ben bewuster in wat ik voel en beleef en sta hier bij stil.

De weg is belangrijker geworden dan het snel bereiken van het doel.

Dankzij de Marcos-therapie leef ik bewuster, besef ik beter wie ik ben, voel ik me energieker en meer in balans. Dit werkt ook zo in mijn gezin. De meerwaarde van deze vorm van natuurtherapie is ook dat het preventief werkt.

Mijn eerder genoemde lichamelijke klachten, signalen, zijn verdwenen.

Mijn doel is om mensen te laten ervaren wat in ieders lichamelijk vermogen van nature aanwezig is. De blokkades op te heffen en zo het herstel, genezing te bevorderen.